Vocht en schimmel

Vocht en schimmel

Vocht- en schimmelproblemen kunnen ontstaan, doordat er iets mis is in uw woning. Ook verkeerd gebruik van de woning kan de oorzaak zijn. Elke woning die last heeft van vocht en schimmel, is er één te veel. Heeft u last van vocht en schimmel in uw huurwoning? Meld het dan bij uw verhuurder. Op deze website vindt u filmpjes en tips voor een gezond huis. Wilt u uw kennis testen? Doe de gezond-wonen-check!

Heeft u last van vocht of schimmel in uw huurwoning?

Maken vocht en schimmel bij u geen kans? Woont u gezond?

Wilt u weten hoe u vocht en schimmel voorkomt?

De GGD heeft filmpjes met handige tips voor u gemaakt!

HOE ONTSTAAN VOCHT- EN SCHIMMELPROBLEMEN?

Het kan zijn dat er iets mis is in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage. Vocht- en schimmelproblemen met een technische oorzaak pakken de corporaties grondig aan.
Meld deze direct.

WAT KUNT U ZELF DOEN?

Vocht- en schimmelproblemen kunnen ook ontstaan door verkeerd gebruik van de woning. Bijvoorbeeld als u niet goed ventileert of lucht. Doe de gezond-wonen-check op deze website. U vindt hier ook tips en handige GGD-filmpjes voor een gezond huis.

ONAFHANKELIJKE VOCHT- EN SCHIMMELEXPERT

Huurt u een sociale huurwoning met vocht- of schimmelproblemen en komt u er niet uit met uw woningcorporatie? Dan kunt u zich melden bij de onafhankelijke vocht- en schimmelexpert.
Meer weten of een onderzoek aanvragen?