Contact

GezondWonen.nl is een initiatief van Vidomes, Staedion en Haag Wonen. Schimmel en vochtproblemen kunnen slecht zijn voor de gezondheid. Elke woning met vocht en schimmel, is er één te veel. Heeft u last van vocht en schimmel in uw huurwoning? Meld het dan meteen bij uw woningcorporatie.

Hoe ontstaan vocht- en schimmelproblemen?

Het kan zijn dat er iets mis is in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage. Vocht- en schimmelproblemen met een technische oorzaak pakken de corporaties grondig aan. Meld deze direct bij uw woningcorporatie.

Wat kunt u zelf doen?

Vocht- en schimmelproblemen kunnen ook ontstaan door verkeerd gebruik van de woning. Bijvoorbeeld als u niet goed ventileert of lucht. Doe de gezond-wonen-check op deze website. U vindt hier ook tips en handige GGD-filmpjes voor een gezond huis.

Onafhankelijke vocht- en schimmelexpert

Huurt u een sociale huurwoning in Den Haag met vocht- of schimmelproblemen en komt u er niet uit met uw woningcorporatie? Dan kunt u zich melden bij de onafhankelijke Haagse vocht- en schimmelexpert. Op deze website vindt u meer informatie en kunt u een onderzoek aanvragen.

Tips of ideeën?

Heeft u zelf tips of ideeën voor gezond wonen? Laat het ons weten!